ریکو | پلتفرم منابع انسانی
منو موبایل

ریکو | پلتفرم منابع انسانی

دلبستگی کارکنان از مدیران آغاز می‌شود

نویسنده: ​​​​​ Mark Hirschfeld ، معاونت تحقیقات و استراتژی، BI WORLDWIDE

مدیران باید مسئولیت خطیر الهام‌بخشی و دلبستگی کارکنان را به عهده بگیرند. در ادامه چند شیوه راهبردی برای مدیران آورده شده است.

سال‌هاست که می­دانیم مدیران در خط مقدم فرهنگ سازمانی هستند و در ایجاد محیط کاری الهام‌بخش و مولد پیشتاز هستند. در این دوران چالش­برانگیز، نقش آنها حتی اهمیت بیشتری پیدا می­کند.

در سال ۲۰۱۰، من و لی برنهام کتابی به نام تجدید نکوداشت نوشتیم: چگونه بهترین محیط­های کاری آمریکا در وضعیت­های غیرعادی از تلاش اضافی الهام می‌گیرند.

ما راجع­به اهمیت مسئولیت­پذیری مدیران در الهام‌بخشی و دلبستگی کارکنان توضیح دادیم. با اینکه یک دهه گذشته است اما مدیران همچنان می‌توانند از این توصیه­ها برای ایجاد تغییر استفاده کنند.

 

  • برای جلب اعتماد یا بازسازی دوباره آن تلاش کنید. این مهم‌ترین ماموریت شماست. نسبت به اطلاعات پذیرا و صادق باشید و فراموش نکنید که خبر بد بهتر از بی­خبری است. ارتباط رو در رو (‏حتی بصورت مجازی)‏برای ایجاد اعتماد توصیه می‌شود.
  • پشت ارتباطات ایمیلی پنهان نشوید. با صداقت رفتار کنید. با درخواست کمک یا اعتراف به اشتباهات خود در حضور تیم­تان از خودتان شجاعت نشان دهید.
  • معتبر و صادق باشید. مدام نگویید:« کما فی‌السابق.» اصلاً اینطور نیست، بدین ترتیب می­توانید واقعیات را تصدیق کنید. قبل از ارائه اطلاعات، از صحت آن اطمینان حاصل کنید. اگر پاسخ سوالی را نمی­دانید، به تیم­تان بگویید که در اسرع وقت این موضوع را بررسی و به آنها رجوع خواهید کرد. اگر توانایی انجام این کار را ندارید، خیلی ساده و بی­ریا بگویید:«در حال حاضر، جوابی برای آن ندارم.» هرگز دروغ نگویید. صرف‌نظر از اینکه زحمات قبلی­تان برای رسیدن به هدف تا چه اندازه صادقانه بوده، کافیست یک دروغ کوچک همه آنها را به تباهی بکشاند.
  • شنونده خوبی باشید و به کارمندان اجازه دهید نگرانی‌های خود را ابراز کنند. به دنبال بازخورد گرفتن از گزارش‌های مستقیم باشید. مطمئن شوید که تیم­تان در حال حاضر چه احساسی دارد. به هیچ­عنوان پیشداوری نکنید. ​
  • در هدفگذاری و ارزیابی مشکلات موجود در کسب­ وکارتان با کارمندان خود شریک شوید. با هر یک از کارمندان صحبت کنید، درباره وضعیت فعلی بحث و نقاط قوت و نتایج مورد انتظارتان در زمان­های سخت به ویژه خلاقیت، ابتکار، تدبیر و نگرش مثبت را توصیف کنید.
  • جلسات مجازی گروهی برگزار کنید تا درباره مسائل مختلف اقتصادی تاثیرگذار بر کسب­وکار صحبت کنید و از کارمندان ایده بخواهید برای کاهش هزینه‌ها و ایجاد منابع جدید درآمدی ایده بدهند. از کسانی که دوران سخت را تجربه کرده‌اند و یا از تغییرات دردناک جان سالم به در برده‌اند، بخواهید که دانش خود را با کسانی که تجربه­ای در این زمینه نداشته­اند، در میان بگذارند.
  • با افراد ارتباط شخصی برقرار کنید. توجه کنید که با همه اعضای تیم گفتگوهای انفرادی داشته باشید. شرکت شما در هر شرایطی باشد، آینده نامشخص بر توانایی افراد و تمرکز بر شغل او تأثیر می­گذارد. به افراد نشان دهید که نسبت به آنها و احساسات هر روزشان توجه دارید. تقویت علاقه صادقانه به زندگی تعداد معدودی از کارکنان خیلی بیشتر از توجه اندک به کل افراد نتیجه­بخش خواهد بود.
  • فانوس را نگه دارید. در تاریک‌ترین لحظات، رهبران و مدیران بزرگ به تیم خود نشان می‌دهند که در انتهای تونل نوری وجود دارد. این بدان معناست که اگر در برنامه شرکت برای بقا و موفقیت شفاف­سازی صورت نگرفته باشد، آنقدر درخواست کنید تا یکی از مافوق­­ها پاسخی قانع­کننده ارائه دهد. ​
  • دقت کنید که همه افراد از جمله سرپرستان مبتدی در انتقال پیام به کارمندان اتفاق نظر داشته باشند.
  • شایعات را سریع تارومار کنید. یک سوءتفاهم یا گفتگویی خارج از چارچوب می­تواند روحیه افراد را خراب کند. شایعات، هرچند کوچک را با اطلاعات واقعی جایگزین کنید. به محض مطلع شدن از واقعیات از کارمندان بخواهید آنها نیز همین کار را انجام دهند.
  • به مردم احترام بگذارید و توجه کامل خود را به آن‌ها معطوف سازید. اگر قرار ملاقاتی تعیین کردید یا فراخوان جلسه دادید، حتماً آن را برگزار کنید. با وعده‌های کوچک و عملی کردن آنها به افراد نشان دهید که به آن‌ها اهمیت می‌دهید. به افراد توجه خاص نشان دهید.
  • به کارکنان نگویید که بایستی بابت داشتن شغل شکرگذار باشند. این می‌تواند به منزله نوعی تهدید تفسیر شود. تهدیدی که به شدت دلزدگی ایجاد می­کند.
  • به طور مداوم حجم کار کارمندان را بسنجید. افراد بصورت پیش­فرض دارای استرس هستند. بجای پاداش دادن به افراد بخاطر حجم کار بالا از تعداد کارمندان کافی برای انجام کار استفاده کنید. به یاد داشته باشید که بین استعداد ابتلا به بیماری و محیط کاری پر استرس ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.
  • از تیم خود بخواهید تا ببینند که چگونه می­توان کارها را به شکلی متفاوت یا به شیوه‌ای موثرتر و ساده‌تر انجام داد. خوب است که تیم­تان نحوه انجام کار را بررسی کند و ببیند آیا باید این شیوه کاری متوقف شود یا خیر.
  • لازم نیست وزن تمام دنیا را به دوش بکشید و نباید تصور کنید که تیم­تان آنقدر ظرفیت دارد که بتواند به معضلات بزرگ موجود در کار کمک کند. در حقیقت، تیم شما شاید بخواهد کمک کند. ​
  • بجای تعیین اهداف بلندمدت، آنها را کوتاه ­مدت طراحی کنید. این امر پیوند قدرتمندی بین عملکرد کارکنان و موفقیت حاصل از آن ایجاد می‌کند و این امکان را می­دهد تا انتظارات خود را به سرعت و با پیشرفت اوضاع تغییر دهید. در صورت امکان، اهداف آسان­تری تنظیم کنید تا فرصت‌ تجربه و تقدیر از موفقیت‌های کوچک فراهم شود.
  • با توجه به بی ­ثباتی وضع موجود و نرخ گردش مالی بالای قابل انتظار در بازیابی کسب­ و کارها روی حفظ کارمندان با ارزش تمرکز کنید. با یکایک افراد کلیدی برنامه‌ریزی کرده تا ارزش آن‌ها را به تیم یادآوری کنید. اکنون بیش از هر زمان دیگری، باید بدانید چه چیزی به هر کارمند انگیزه می‌دهد.
  • کارکنان خود را به صورت استراتژیک ارتقا دهید. همین امروز نیازهای آتی پرسنل را شناسایی و برنامه‌ریزی کنید، به ویژه هنگامی که در بازار کار نیاز به زیادی به افراد مستعد وجود دارد. ​
  • کارمندان را برای ترقی به چالش بکشید. نشان دهید که موفقیت یا شکست با نحوه واکنش تیم تحت فشار مشخص می‌شود. کارکنان را وادار کنید که برای پیشبرد منافع کسب­وکار خود هر هفته به کاری که قرار است انجام دهند متعهد باشند. به کسانی که برای کارآیی بیشتر کسب­وکار ایده می­دهند، پاداش بدهید.

 

مترجم: بهناز همتی
منبع:  https://www.biworldwide.com/research-materials/blog/reengage-managers/

 

مطالب مرتبط

حمایت اجتماعی از همکاران در بحران‌های اجتماعی

حمایت از همکاران در بحران‌های اجتماعی بحران‌های اجتماعی فراگیر به شدت بر روان افراد تاثیر می‌گذارد و چالش‌های جدیدی در […]

5 دقیقه مطالعه مشاهده

نظام پیشنهادات کارکنان چیست و چه اجزایی دارد؟

نظام پیشنهادات کارکنان چیست و چه اجزایی دارد؟   مدیران اغلب شرکت‌های بزرگ دنیا، از هر پیشنهاد سازنده‌ای، برای بهبود […]

4 دقیقه مطالعه مشاهده

CFR چیست و چگونه آن را در سازمان خود، اجرا کنیم؟

CFR چیست و چگونه آن را در سازمان خود، اجرا کنیم؟ گفتگو، بازخورد و قدردانی (CFR) شاید در نگاه اول فقط […]

4 دقیقه مطالعه مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *