7 نکته برای درخواست بازخورد (فیدبک)
7 نکته برای درخواست بازخورد (فیدبک)
1. وقتی یکی از همکاران شاهد اشتباهتان است، معمولا اولین فکرش این است: «باید بهش بگم؟» شما میخواهید جواب یک بله جانانه باشد. مارک ربکین، معاون فیسبوک، مینویسد: « طوری رفتار کنید که چیزهای بد را به شما بگویند.»
2. به خودتان یادآوری کنید که برای بهتر شدن، به نظرات انتقادی نیاز دارید. رضایت فوری از تعریف شنیدن آنقدر حس خوبی دارد که اغلب، با کمال میل، خودمان فرصت های یادگیری را با موفقیتهای دم دستیای که فقط تصویر مثبتمان را تقویت میکنند عوض کنیم. ولی یک طرز فکر بالنده به شما اجازه میدهد انتقاد را به چشم فرصتی برای بهترشدن ببینید و احتمال ترفیعتان را بیشتر کنید.
3. آن را از کسی بخواهید که سررشته دارد. وقتی به نقد احتیاج داریم، قابل اعتماد بودن و در دسترس بودن افراد برای ما بر خبره بودنشان اولویت دارد. ولی تحقیقات نشان میدهند فقط وقتی انتقاد باعث بهتر شدنمان میشود که از طرف فرد خبره باشد.
4. به جای نظر خواستن از روی بی میلی، واقعا نظر بخواهید. اگر بپرسید « نظری در مورد سخنرانیام داری؟»، شخص مقابل راحت میتواند بگوید نه. در عوض اگر بپرسید «کجای سخنرانیام رو میشد بهتر کنم؟»، نظرخواهی دقیقتری انجام دادهاید.
5. به خودتان یادآوری کنید طرف مقابلتان برای کمک به شما نظر میدهد. تام لمن، مدیرعامل جنیوس، مینویسد: «دوستتان به شما میگوید به صورتتان غذا چسبیده. افراد دیگر این خبر بد را به شما نمیگویند، چون نمیخواهند معذب شوند!»
6. چیزهایی را که خوشحالتان میکنند جمع کنید. نظرات خوبی را که دریافت کردهاید یادداشت کنید. ایمیلهایی را که همکارانتان در آنها از شما برای کار خوبتان تشکر کردهاند ذخیره کنید. انتقاد بیشتر از تعریف در ذهنتان باقی میماند، پس اینکه بتوانید زود خودتان را یاد کارهایی بیاندازید که به خوبی انجام دادهاید، بهتان کمک میکند سریعتر از لحظات ناراحتکننده ناگزیر بگذرید.
7. به یاد داشته باشید که انتقاد هیچوقت بیطرفانه نیست. حتی انتقادهایی که با قصد خوبی به شما گفته میشوند ممکن است اشکال داشته باشند؛ احتمال اینکه زنان «تند و خشن» توصیف شوند، دو برابر بیشتر از مردان است. وقتی انتقادی را ارزیابی میکنید، از خودتان بپرسید: این آدم چقدر در مورد کار من آگاهی دارد؟ انتقادش چقدر با درک من از نقاط ضعف و قوت من هماهنگ است؟
در تصویر زیر انواع بازخوردها را به همراه ویژگی شاخص آنها مشاهده میکنید:
منبع: کتاب مدیریت احساسات در محیطهای کاری
پلتفرم ریکو علاوهبر بستر سازی برای تقویت فرهنگ قدردانی و افزایش حس و حال خوب در تعاملات بین همکاران، امکانی فراهم میسازد تا افراد در هر لحظه به سادگی از همکاران خود درخواست بازخورد داشته و در جهت بهبود عملکرد و توسعه فردی و شغلی خود قدمی بردارند.
برای آشنایی بیشتر با راهکارهای ریکو از اینجا درخواست خود را ثبت نمایید.