همدلی در سازمان
همدلی در سازمان
استخدام رهبران و مدیران تاثیرگذار که بتوانند سازمان خود را در شرایط مطلوب و چالش برانگیز به خوبی پیش ببرند بسیار حائز اهمیت است. این امر نیازمند نگاهی فراتر از استراتژیهای سنتی است که برای توسعه مدیریت و رسیدن به موفقیت در هدایت سازمانها مورد توجه قرار میگیرند. یکی از آن مهارتها که شاید دور از انتظار باشد، همدلی در سازمان است، یک شایستگی حیاتی رهبری و احتمالاً مهمترین مهارت مدیریتی که درسازمان های امروزی مورد نیاز است.
بررسی مطالعات مدیریت و تئوریهای رهبری نشان میدهد که در شرایط امروزی مدیران باید ظرفیت خود را برای ایجاد و حفظ همدلی در سازمان افزایش دهند. رهبران موفق در اقتصاد جهانی امروز نیازمند همکاری در سراسر مرزهای سازمانی و فرهنگی هستند و همچنین نیاز به ایجاد اجماع و تعهد در میان گروههایی با دیدگاهها و ارزشهای متفاوت دارند. با ایجاد تغییر و حرکت به سوی سبک کار مدیریتی همدلانه، کیفیت همدلی در سازمان به عنوان یکی از عناصر اساسی رهبری افزایش مییابد.
همدلی در سازمان چیست؟
همدلی توانایی درک یا احساس چیزی است که شخصی از چارچوب مرجع شخص دیگر تجربه میکند. افراد همدل میتوانند تشخیص دهند که ایستادن در جای سایرین چه احساسی دارد و درک کنند که چگونه احساسات دیگران میتواند بر رفتار، انگیزه و نیازهای آنها تأثیر بگذارد. رهبرانی که به همدلی در سازمان توجه دارند، درک میکنند که کارکنانشان چه چیزی را تجربه میکنند، صرفنظر از اینکه با آن احساسات موافق هستند یا نه، میتوانند درک خود را با گوش دادن و پاسخ دادن با روشهای غیر قضاوتی نشان دهند.
همدلی در سازمان حرکتی فراتر از مشتری محوری برای موفقیت در کسب و کار
همدلی به عنوان توانایی درک و به اشتراک گذاشتن احساسات با دیگران و نشان دادن اینکه درک، عنصر اصلی تعاملات اجتماعی در محل کار است، تعریف میشود. در سطح فردی، همدلی به ما کمک میکند در موقعیتهای اجتماعی واکنش مناسب نشان دهیم، ارتباطات اجتماعی ایجاد کنیم و از قوانین عاطفی حمایت کنیم و همچنین عامل محرک و مشوق ما در کمک به همکارانمان است. در سطح گستردهتر نیز همدلی در سازمان هم به عنوان ظرفیت سازمان برای نشان دادن همدلی به ذینفعان و هم به عنوان تعهد سازمان برای ایجاد درک عمیق از نیازهای مشتریان معرفی شده است.
اثر همدلی در سازمان
طبق تحقیقات انجام شده شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه مدیرانی که نسبت به کارکنان همدلی بیشتری از خود نشان میدهند، موفقتر هستند. مرکز رهبری خلاق مطالعهای را انجام داد که داده های 6731 مدیر در 38 کشور را تجزیه و تحلیل کرد. یافته کلیدی این مطالعه نشان داد که بین همدلی و عملکرد شغلی ارتباط معنیدار مستقیم و مثبت وجود دارد. مدیرانی که بر اساس گزارشهای مستقیم به عنوان نشان دهنده همدلی بیشتر رتبه بندی شده بودند، مرتباً رتبههای عملکرد شغلی بالاتری دریافت کردند.
سایمون سینک نویسنده کتاب رهبران آخر غذا میخورند میگوید که همدلی مهمترین ابزار در جعبه ابزار یک رهبر است. سینک معتقد است که اولویت دادن به رفاه دیگران تأثیری ترکیبی و متقابل در روابط محل کار دارد و به مدیران این ظرفیت را میدهد که با اجازه دادن به کارکنان برای دستیابی به پتانسیل کامل خود، آنها را در یک چشمانداز مشترک جذب کنند.
کولین کتنهوفن، سخنران انگیزشی و کوچ سازمانی معتقد است که همدلی در سازمان به یک دلیل مهم-یعنی اعتماد- یک مهارت حیاتی برای رهبری موثر است. بدون اعتماد، کارکنان تمایل دارند از احساسات خود محافظت کنند و ایدهها و مشارکت خود را از سازمان دریغ کنند زیرا احساس نمیکنند دیدگاه آنها درک شده یا مورد توجه قرار میگیرد. وقتی کارکنان معتقدند که مدیران احساسات آنها را در نظر میگیرند و دیدگاهشان را درک میکنند، سبب اعتماد به این میشود که مدیران موفقیت آنها را میخواهند، در نتیجه روابط کاری تقویت میشود و همکاری افزایش مییابد.
چگونه همدلی در سازمان را افزایش دهیم؟
برخی افراد به طور طبیعی همدل هستند و نسبت به همسالان خود در ابراز همدلی برتری دارند. بسیاری از رهبران در وضعیت تعادل قرار میگیرند و میتوانند گهگاه همدلی خود را نشان دهند اما نه به طور مداوم. خوشبختانه، همدلی یک ویژگی ثابت نیست و میتواند توسعه یابد. رهبران میتوانند مهارتهای همدلی خود را از طریق مربیگری، آموزش و سایر فرصتها و ابتکارات افزایش داده و تقویت کنند. سازمانها میتوانند به مدیران خود کمک کنند که مهارتهای همدلی خود را از طرق مختلف بهبود بخشند، از جمله:
- گنجاندن همدلی در فرهنگ سازمانی و برجسته کردن اهمیت همدلی مدیران. سازمانها میتوانند ارزشهای مراقبت، درک و شکوفا کردن استعداد دیگران را بهعنوان ویژگیهای مطلوب رهبری تثبیت کنند و تأکید کنند که وقت گذاشتن و توجه به کارکنانشان میتواند نه تنها عملکرد کارکنان، بلکه اثربخشی رهبری را نیز افزایش دهد.
- کمک به مدیران برای افزایش مهارتهای خوب گوش دادن از طریق آموزش و مربیگری. برای درک دیگران و درک احساسات آنها، مدیران باید شنوندگان خوبی باشند و کارمندان بدانند که شنیده میشوند و نگرانیها و مشکلات آنها درک میشود. مدیران باید مهارتهای گوش دادن فعال، از جمله توانایی بازتاب احساسات بیان شده، خواندن نشانههای غیرکلامی، خودداری از قضاوت، روشن کردن سوء تفاهمها و خلاصه کردن گفتگوها را افزایش دهند. گوش دادن به کارمندان سبب ایجاد حس احترام و اعتماد میشود و روابط کاری را تقویت میکند.
- گنجاندن موضوع همدلی در برنامههای آموزشی سازمان و تشویق مدیران به در نظر گرفتن تجربه و دیدگاه کارکنان خود در هنگام حل مسائل، مدیریت تعارض و هدایت تیم خود به سمت نوآوری بیشتر و بهرهوری بالاتر.
از آنجایی که سازمانهای امروزی تشخیص میدهند که رهبری مؤثر مستلزم توانایی ایجاد و حفظ روابط موفق است، مدیران اجرایی و صاحبان کسب و کار ارزش بیشتری برای همدلی در سازمان به عنوان یک مهارت رهبری قائل خواهند شد.
توسعه همدلی در سازمان شما
واضح است که ایجاد همدلی در سازمان شما می تواند تأثیرات شگرفی بر کسب و کار شما داشته باشد. از افزایش مشارکت و حفظ بیشتر کارکنان تا افزایش وفاداری مشتریان. همدلی در سازمان نهتنها به بخش تجاری کسب و کار شما کمک میکند بلکه روابط انسانی در سازمان را بهبود میبخشد.
در حالی که هیچ فرمول سادهای برای افزایش همدلی در سازمان شما وجود ندارد، طبق گفته ریس (2017) همدلی قابل یادگیری است. اگر میخواهید فرآیند ایجاد یک سازمان همدلتر را شروع کنید، پلتفرم ریکو با فراهم سازی بستری مناسب میتواند در توسعه فرهنگ همدلی در سازمان یاریگر شما باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر از اینجا درخواست نمایید.
مقاله خوبی بود. همدلی ریشه ساخت اعتماد است و در هوش هیجانی یکی از ارکان جدی به شمار میرود.