ریکو | پلتفرم منابع انسانی
منو موبایل

ریکو | پلتفرم منابع انسانی

توسعه فرهنگ قدردانی

آیا توسعه فرهنگ قدردانی در سازمان موجب افزایش رضایت شغلی کارکنان می‌شود؟

همواره در جوامع و فرهنگ‌های مختلف، از قدردانی به عنوان یک فضیلت اخلاقی یاد می‌شود و این مسئله در طول تاریخ بشر نیز صادق بوده است؛ اما جالب است بدانید امروزه یافته‌های علمی نیز این حکمت دیرینه را تایید می‌کنند.
تحقیقات نشان می‌دهد قدردانی به شکل اعجاب‌انگیزی بر روی سلامت جسمی و روانی انسان تاثیر مثبتی دارد و کسانی که قدردانی را به طور مکرر تجربه می کنند – بدین معنا که هم از دیگران قدردانی می‌کنند و هم مورد تقدیر دیگران قرار می‌گیرند اضطراب و افسردگی کمتر و شادمانی بیشتری را تجربه می‌کنند؛ همچنین همدلی بیشتری را احساس کرده و بدین صورت کیفیت روابطشان با دیگران بهبود می‌یابد.
با مطالعه این تحقیقات به وضوح درمی‌یابیم که قدردانی اثربخش‌تر از آن چیزیست که فکرش را می‌کردیم! با این اوصاف، اگر شرکت‌ها شروع به گنجاندن قدردانی در استراتژی تعامل کارکنان خود کنند، چه نتیجه‌ای در پی‌ خواهد‌ داشت؟
طبق تحقیقی که توسط موسسه Limeade انجام شده است؛ بیش از نیمی از کارکنانی که احساس می‌کردند به آ‌ن‌ها توجه کافی می‌شود، اذعان داشتند که حداقل به مدت سه سال با سازمانی که در آن مشغولند قصد ادامه همکاری دارند و اکثریت قابل توجهی از آن‌ها (۹۰ درصد) گفته‌اند که سازمانی که در آن مشغولند را به عنوان یک مکان استثنایی برای کار کردن می‌دانند و به دیگران نیز معرفی‌اش می‌کنند. در مقابل تنها ۷ درصد از آنهایی که توجه کافی دریافت نمی‌کردند حاضر به ادامه همکاری بلند مدت بودند.

توسعه فرهنگ قدردانی در سازمان

به‌ طور کلی می‌توان گفت از نگاه سازمانی، توسعه فرهنگ قدردانی باعث افزایش رضایت شغلی و همچنین موجب افزایش بهره‌وری کارکنان می‌شود که همه این‌ها را می‌توان به بازگشت سرمایه بیشتر برای آن کسب‌وکار توصیف کرد. اما سوال مهم و چالش برانگیز این است:

چطور می‌توان قدردانی را وارد فرهنگ سازمانی کرد؟
فارغ از روشی که برای توسعه فرهنگ قدردانی در سازمان به کار می‌گیریم، توجه به نکات زیر بسیار حائز اهمیت‌اند:

ثابت‌قدم بودن

برای جا انداختن فرهنگ قدردانی، نیاز داریم تا برنامه‌هایی برای تمرین کارکنان طرح‌ریزی و اجرا کنیم. به عنوان مثال:«جنبش مهربانی سنگاپور» برنامه‌ای را با هدف پرورش مهربانی و قدردانی در سازمان خود پیاده‌سازی کرد؛ در بخشی از این برنامه کارکنان می‌بایست به مدت یک هفته و به طور روزانه، چیزهایی را که بخاطر آن‌ها از دیگر همکاران خود قدردان بودند را ثبت و به اشتراک بگذارند. به گفته دبیر کل این موسسه، دکتر ویلیام وان، این فعالیت به کارکنان آن‌ها کمک کرد تا ذهنیت مثبتی نسبت به سازمان و همکاران خود پیدا کنند و در عین حال، فرصتی برای کارکنان بخش‌های مختلف فراهم شد تا در میان شلوغی کار با یکدیگر بیشتر آشنا شوند.

توجه به نیروهای پشت صحنه

سازمان‌ها در اغلب برنامه‌های تشویقی خود، دستاوردهای کارمندان برجسته را برجسته‌تر می‌کنند و این در حالیست که کسانی که در پشت صحنه تلاش می‌کنند نیز شایسته قدردانی‌اند و نباید مورد بی‌توجهی قرار بگیرند.

قدردانی واقعی

شاید بعضی‌ها بگویند که تلاش‌ برای جا انداختن فرهنگ قدردانی کار بی‌اثری است؛ چرا که کارمندان احساس خواهند کرد این رفتارها ساختگی و اجباری‌اند! البته که اگر مراقب نباشیم این برداشت اشتباه می‌تواند پیش بیاید اما خوشبختانه راهکارهایی وجود دارد؛ باید توجه داشته باشیم که اغلب از کارکنان بخاطر کسی که هستند قدردانی کنیم؛ همینطور هنگام قدردانی صراحتا دلیل آن را توضیح دهیم تا هم طرف مقابلمان انرژی بیشتری دریافت کند و هم از واقعی بودن رفتار ما اطمینان حاصل کند.

سادگی و خالقیت

شاید سازمان شما بخاطر کمبود زمان و منابع نتواند زیاد خود را درگیر برنامه‌های جامع »افزایش مشارکت کارکنان» – که قدردانی هم بخشی از آن است – کند؛ هیچ ایرادی ندارد! برای جا انداختن فرهنگ قدردانی الزامی به فعالیت‌های زمانگیر و هزینه‌بر نیست! خلاق باشید و راهکارهای ساده‌ای را به کار بگیرید.
«پلتفرم ریکو» یکی از گزینه‌های مناسب برای شما است؛ ما در ریکو با تکیه بر دانش حوزه منابع انسانی و دغدغه‌هایی که در این حوزه داشته و داریم، پس از انجام تحقیقات و سپری کردن پروسه تست، نهایتا به محصولی ارزش‌آفرین جهت افزایش رضایت شغلی کارکنان در سازمان‌ها دست‌یافتیم. به طوری که یک پلتفرم اجتماعی آنلاین را در اختیار سازمان‌ها و کارکنانشان قرارمی‌دهیم؛ سازمان‌ها می‌توانند از طریق ریکو، به توسعه فرهنگ قدردانی بپردازند و مدیریت و سازماندهی بهتری روی برنامه‌های تشویقی خود داشته باشند و از طرفی با توجه به گیمیفیکیشن و فیچرهای جذاب ریکو، کارمندان با فرهنگ و ارزش‌ها و مهارت‌های تعاملات سازمانی همچون قدردانی، همدلی، کارتیمی، ارائه و دریافت فیدبک، توسعه فردی و سایر ارزش‌ها و مهارت‌ها آشنا و درگیر شده و با آماده شدن بستری برای شناخت بهتر یکدیگر، می‌توانند تعاملات بهتری را در سازمان تجربه کنند که در نهایت منجر به افزایش رضایت شغلیشان می‌شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد پلتفرم آنلاین ریکو، تماس حاصل نمایید.

مطالب مرتبط

حمایت اجتماعی از همکاران در بحران‌های اجتماعی

حمایت از همکاران در بحران‌های اجتماعی بحران‌های اجتماعی فراگیر به شدت بر روان افراد تاثیر می‌گذارد و چالش‌های جدیدی در […]

5 دقیقه مطالعه مشاهده

نظام پیشنهادات کارکنان چیست و چه اجزایی دارد؟

نظام پیشنهادات کارکنان چیست و چه اجزایی دارد؟   مدیران اغلب شرکت‌های بزرگ دنیا، از هر پیشنهاد سازنده‌ای، برای بهبود […]

4 دقیقه مطالعه مشاهده

CFR چیست و چگونه آن را در سازمان خود، اجرا کنیم؟

CFR چیست و چگونه آن را در سازمان خود، اجرا کنیم؟ گفتگو، بازخورد و قدردانی (CFR) شاید در نگاه اول فقط […]

4 دقیقه مطالعه مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *